TARTU KARLOVA KOOL
EST
esilehe_galerii

Karlova koolmeistrid mekkisid mihklipäeval koduseid keediseid

Reedel, 29. septembril kogunesid Karlova koolmeistrid suurel vahetunnil õpetajate tuppa, et maitsmismeele abil välja valida parimatest parimad isetehtud moosid.

Erineva suuruse ja sisuga purke oli laual kolmkümmend neli. Palju oli tuttavaid, aga ka ebatraditsioonilisi marja- ja õunamoose, samuti ei puudunud soolased saia- ja leivakatted, näiteks juustumoos ning tomati-sibulamoos. 

Õpetajad olid pakutava mitmekülgsusega väga rahul, sest igaüks leidis enda jaoks nii midagi tuttavlikku kui ka uudset ning järeletegemist väärivat.

„Mulle meeldis eriti apelsinimaitseline porgandimoos. Hakkan kindlasti ise ka seda tegema,“ ütles ajalooõpetaja Maaja Nagel ja lisas, et mooside degusteerimine oli väga tore ettevõtmine.

„Kui lugesin Arterist üht huvitavat moosiretsepti, hakkasin mõtlema, et kindlasti teevad meie õpetajad ka palju põnevaid moose, aga me ei saa neist kunagi teada. Siis otsustasingi teha moosimeistritele ettepaneku, et nad tooksid mihklipäevaks kooli enda valmistatud erinevaid moose,“ rääkis ettevõtmise initsiaator ja läbiviija, inglise keele õpetaja Irene Laur. 

Mihklipäeva valis õpetaja Laur seepärast moosipäevaks, et juba vanal ajal oli just see päev teatud mõttes kokkuvõtete tegemise päev, suviste tööde lõpetamise aeg. Ja õpetajatele kulus mõnus ühine mooside mekkimine enne kosutavat nädalavahetust lausa marjaks ära.

Külliki Kask
Foto: Ako Rääbis
 

Teated

Avaleht Meie kool
Koolielu
Koolipere
Koorikool
Lapsevanemale
Kontakt